10.08.2017 – На међународном фестивалу ИГФ Светске Уније Фолклора (WORLD FOLKLORE UNION) у Лепосавићу додељени су оскари најбољима !

Пре саме доделе овог престижног признања, организован је борд на којем су учествовали делегати ИГФ асоцијације из Румуније, Шпаније, Грчке, Кипра, Израела, Вијетнама и гости из локалне заједнице. На челу са председником проф. др Дорелом Космијем и подпредседником Владаном Тешановићем, учесници борда су имали прилике да чују о ономе шта ИГФ асоцијација представља и какви су њени планови у будућности. Наши пријатељи су том приликом могли да изнесу своје утиске о томе како су задовољни гостопримством њиховог домаћина.

Борд директора И.Г.Ф-а у Лепосавићу

Док је борд трајао, локална самоуправа се потрудила да осталим учесницима обезбеди пријатан дан и у складу са тим им је организовала одлазак на Копаоник, како би цењении гости могли да се упознају са делићем природних лепота наше земље.

Посета учесника И.Г.Ф.-а туристичлом центру Копаоник

Oрганизован је други део манифестације, који се односи на уручивање признања за постигнут успех у неговању културе и традиције различитих народа.

У вечерњим сатима је, уз пригодан програм, извршено уручивање “Златне звезда фоклора” коју су добили:

  1. Michalis Terlikkas – Кипар
  2. Verros N. Konstantinos – Грчка
  3. Marwan Tator – Израел
  4. Xosé Lois Foxo Rivas – Шпаније
  5. Đorđe Lakušić – Србија

Уручене су и плакете за помоћ и пуну подршку у реализацији фестивала и то:

  1. Вељку Одаловићу – генералном секретару у Министарству спољних послова Републике Србије
  2. др Душану Јововићу – испред Канцеларије за Косово и Метохију
  3. Зорану Тодићу – председнику Привременог органа Општине Лепосавић

Такође су уручене и захвалнице за допринос у очувању српске народне баштине као најлепшег израза културног идентитета српског народа Косова и Метохије проф. др Dorelu Kosmiju и Владану Тешановићу.

Повезани чланци