13.04.2024 – Учествовали смо на пролећној смотри културно уметничких друштава у Гораждевцу 2024 – Косово и Метохија

Културно уметничко друштво из Гораждевца је 13. априла 2024. године угостило културно уметничка друштва са Косова и Метохије, која су била из Брезовице, Велике Хоче, Прилужја и Лепосавића.

Уз скромне услове, али велику вољу, гостопримство и топлину, одржана је пролећна смотра културно-уметничких друштава са Косова и Метохије за житеље Гораждевца и околине. Организован је концерт који је ефектно попунио време и мотивисао и заинтересовао сву децу и омладину да своје време употпуне учешћем у културно-уметничким друштвима, јер је у средини у којој живе управо ово светла тачка за квалитетно провођење времена.

Домаћини су нас по дечеку и освежењу повели у обилазак наших светих манастира и то Пећке Патријаршије и Дечана, потом смо мештанима Гораждевца приредили дефиле до најстарије цркве брвнаре и нове цркве где смо учествовали и заједно са свим учесницима одиграли коло и потом се вратили у двориште школе где је и реализован културно уметнички концерт са појединачним наступом свих друштава.

Домаћини су нас дочекали освежењем, а затим су нас повели у обилазак Манастира Пећке Патријаршије и Манастира Високи Дечани. Потом смо организовали дефиле за житеље Гораждевца до најстарије цркве брвнаре и нове цркве, где смо уз све учеснике учествовали у традиционалној игри, а потом се вратили у школско двориште где је одржан културно уметнички концерт са појединачним наступима свих друштава.

Значајан допринос дао је Бојан Радуловић, професор из Гораждевца, који је био организатор овог догађаја, сарађујући са свим заинтересованим странама који су могли да помогну у реализацији оваквог догађаја.

Обилазак манастира Пећке патијаршије

Увећајте виртуелно 3600 фотографију и погледајте двориште манастира

Ротирајте у свим правцима

Обилазак манастира Високи Дечани

Увећајте виртуелно 3600 фотографију и погледајте двориште манастира

Ротирајте у свим правцима

Концерт у Гораждевцу поводом пролећне смотре фолклора

Повезани чланци