26.06.2024 – Учествовали смо на избору за најлепшу Косовку девојку

У Дому културе „Грачаница“ у оквиру Видовданских свечаности одржана манифестација “32. избор Косовке девојке2024”. Манифестација слави младост и лепоту, традицоналне игре, песме, обичаје и ношњу нашег народа.
Од 12 девојка које су се надметале за најлепшу по одлуци петочланог жирија у саставу: председник: Ненад Вујачић, шеф кабинета председника општине Херцег Нови, чланови: Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата друштвених делатности града Суботица, Ивана Чоловић, саветница градске општине Раковица, Хајдана Вукотић, члан извршног одбора Синдиката Јавног предузећа Термоелектране Косово – Обилић и Ивана Вановац, књижевница, новинарка и председница Удружења новинара Србије на Косову и Метохији.

Место друге пратиље припало је девојци из Пљевља Анђели Госпић,
Место прве пратиље заузела је девојка која је представљала општину Лепосавић, Елена Милентијевић
Титула најлепше Косовке девојке за 2024. годину припала је девојци која је представљала општину Обилић, Александри Ристић.
Поред девојака које су се надметале за најлепшу, публика је била у прилици да ужива у песмама које су изводили извођачи традиционалних песама Вера Столић, Светозар Игић, Бранка Зечевић, Етно група „Расиа“, Певачка група КУД-а „Манасије Цонић“ из Горњег Кусца, Црквени хор „Цар Душан“ из Штрпца, игром су се представили КУД „Копаоник“ из Лепосавића, КУД „Свети Сава“ из Тетова, као и звуцима народних кола која су извели ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Приштина – Грачаница.
Видовданске даровнице, цвеће и новчане награде другој и првој пратиљу уручили су председник Скупштине града Приштина, Новак Живић и градоначелница општине Грачаница, Љиљана Шубарић, док је најлепшој уручила помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светлана Миладинов. Најлепша Косовка девојка ће вечерас од 20 часова награђеноj песникињи Кајоко Јамасаки, уручити Кондир Косовке девојке.

Повезани чланци