15.02.2018 – На Сретење отворен је Српски културни центар у Приштини

После литургије у цркви Св. Николе у Приштини коју је служио епископ Рашко-Призренски теодосије, у Дому Митрополије ове приштинске цркве јутрос је отворен Српски културни центар. У овом центру, који бит требало да сачува културну и традицију приштинских срба, по рећима вадике теодосија, убудуће ће се организовати дебате, скупови, конференције, а отворен је пре свега како би се у њему окупљали Срби из овог града, али и са читавог простора Косова и Метохије.

Желимо да се овде сабирамо у љубави, јединству и слози. Да овде промовишемо и чувамо све оно што је свето и вредно што су наши преци створили и нама предали у наслеђе а и ми смо дужни да то сачувамо – рекао је у беседи владика Теодосије, који је посало поруку мира, слоге и јединства.

На отварању је приказана изложба разгледница и фотографија ,,Стара Приштина“ о којима је годорила песникиња Радмила Тодић Вулићевић, о играма старе Приштине говорио је Ђорђе Лакушић уметнинички директор КУД-а Копаоник, а затим је КУД одиграо поменуте игре.

Повезани чланци