14.08.2017 – Синоћ је успешно завршен међународни фестивал ИГФ “Светских фолклорних звезда”

Завршно вече међународног И.Г.Ф. фестивала у Лепосавићу!

КУД “Копаоник” из Лепосавића је имао посебну част да од 08 до 13 августа буде носиоц организације и домаћин светског фестивала И.Г.Ф. Светске Уније Фолклора (WORLD FOLKLORE UNION) што је успешно и реализовао.

Сви који су присуствовали овом фестивалу “Светских звезда фолколора” могли су да виде лепоте и колорит игре из различитих делова света. Они су нам приказали делић њихове националне традиционалне и духовне лепоте, али и ми као домаћини трудили смо се да у пет дана презентујемо наше културне вредности игром али и да их одведемо на најзначајнија места којим се идентификује Српска културна баштина.

Сви они који су разумели битност догађаја и имали ширину у свести присуствовали су овој јединственој манифестацији којом се Србија – Косово и Метохија презентује у свету.

Гости који су нам гостовали задовољни су гостопримством које им је приређено током овог догађаја, понели су лепе успомене из различитих делова Србије и Косoва и Метохије.

Оваквим фестивалима деца и грађани уче да поштују друге и да виде како други поштују нас. Зато ћемо и напоменути посебан део наступа Вијетнама који је наступио са најпознатијим Српским песмама “Марш на Дрину” и “Тамо далеко”. Тако се искрено поштује домаћин код кога се долази… Култура не види границе а очигледно је да је добро имати овакве догађаје да будемо и улози домаћина и наравно да знамо да се понашамо и у улози госта… Културом и презентовањем традиционалних вредности нације остварују се пријатељства и сарадња…
Међународни борд директора фестивала одао је признање на успешној реализацији фестивала .

КУД “Копаоник” захваљује се својим пријатељима који су нас подржали у реализацији овог значајног фестивала.

Испратили смо наше драге госте. Након речи похвале и нескривеног задовољства са њихове стране, умор смо потиснули управо тиме што смо добили потврду да смо били достојни домаћини овом престижном фестивалу.

Повезани чланци